Компанията майка на Google - Alphabet, е закупила 70 хектара

...
 Компанията майка на Google - Alphabet, е закупила 70 хектара
Коментари Харесай

Google купува още земя в Европа за изграждане на центрове за данни

 Компанията майка на Гугъл - Alphabet, е закупила 70 хектара земя в Холандия и изследва опциите за създаване на още центрове за данни в Европа, оповестява Bloomberg.
Компанията заяви, че към момента обмисля дали да строи на терена в Северна Холандия, само че решението ще бъде взето скоро.

„ Искаме да сме сигурни, че имаме разновидности да продължим да разширяваме наличието си в центровете за данни в Европа, в случай че бизнесът ни го изисква “, съобщи представителят на Гугъл Марк Янсен.

Гугъл към този момент има център за данни в североизточния град Айндховен в Холандия и разгласи по-рано тази година, че ще влага 500 млн. евро (582,2 млн. долара) в разришяраването му, откакто в началото вложи в него 600 млн. евро. Компанията купи наскоро и терени в Дания, Люксембург и Швеция, а през февруари заяви, че ще влага спомагателни средства в терена си в Белгия.

 

Гугъл не разкрива какъв брой са вложените средства в терена край Амстердам. Други софтуерни компании, измежду които Microsoft, построиха центрове за данни в региона, който предлага относително на ниска цена електричество, създадено по резистентен метод, оповестява Холандската организация за задгранични вложения.

Технологичните компании се надпреварват в построяването на повече центрове за данни, защото компании и хора съхраняват от ден на ден данни онлайн и желаят бърз достъп до тях.

Базираната в Маунтин Вю, щата Калифорния, компания изостава от Amazon.com и Microsoft в облачните услуги, само че заяви през април, че огромна част от финансовите й разноски на стойност 7,7 милиарда $ предишното тримесечие са отишли за инфраструктура с цел разширение на наличието й в облачните услуги и изкуствения разсъдък.

Редица компании се възползват от растежа на центровете за данни в Европа. Френската Schneider Electric заяви, че е получила подтик от повишените поръчки за съоръжение, с цел да ръководи центрове за данни, а Норвегия желае изобилната й хидроенергия да притегля софтуерни компании да строят в страната.

Не всички страни в Европа обаче се радват на подобен триумф. Apple разгласи наскоро, че се отхвърля от проекта си да построи център за данни за 1 милиарда $ в Западна Ирландия.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР